Banoffee pie, 8-10 portioner

Ingredienser:

1 bruk sötad kondenserad mjölk
200 g digestivekex
100 g smör
1 tsk kanel
2 bananer
3 dl vispgrädde
Lite mörk choklad

Gör såhär:

Gör först kolasåsen vilket måste göras i väldigt god tid men är väldigt enkelt. Ställ den oöppnade burken med sötad kondenserad mjölk i en gryta och täck den med vatten. Låt koka upp. Sänk sedan värmen och sjud burken i tre timmar. Se till att den är täckt med vatten hela tiden. Det är ingen risk att burken exploderar – vattnet håller nere temperaturen. Låt svalna i burken innan du öppnar, detta tar några timmar.

Krossa kexen till pajskalet. Lättast är att lägga kexen i en plastpåse, knyta ihop och krossa med en brödkavel. Lägg dem sedan i en skål med smöret och kanelen och ställ i mikron på full värme i ca 20 sek. Man kan också smälta smöret i en kastrull. Rör ihop till en smulig pajdeg. Häll ut degen i en pajform och jämna till den tunt i formen. Baka i ugn på 225 grader i ca 10 minuter. Låt pajskalet svalna.

Skiva bananerna, riv den mörka chokladen fint och vispa grädden. Bred ut kolasåsen i pajskalet, täck med de skivade bananerna. Täck med flisad choklad och sedan med grädden. Dekorera med mer riven choklad.

Tips:
Låt gärna pajen stå kallt en stund innan du serverar den. Servera med kaffe eller te.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0