Böngryta, 4 port.
Ingredienser
olivolja
1 pkt krossade tomater (ca350g)
1 gul lök
3 morötter
1 paprika (helst gul)
2 klyftor vitlök
250g majs (1 konservburk)
250g kikärter (1 konservburk)
250g kidneybönor (1 konservburk)
2 klyftor vitlök
1/2 chilifrukt
Tillagning
Hacka upp lök, morötter, paprika och chilifrukt.
Bryn löken lätt i en stor kastrull med olivolja i botten.
Tillsätt sedan de krossade tomaterna och fyll på med 3 dl vatten.
Lägg i morötterna i morötterna och tillsätt de pressade vitlöksklyftorna och den hackade chilin. Tillsätt därefter kikärterna, kidneybönorna samt majsen.
Låt koka på ca 70% värme i 15-20 min beroende på hur knapriga morötter du vill ha.
Tillsätt paprikan sist precis innan du ska äta. Det smakar bäst när paprikan är ganska rå och söt. Kan serveras med ris eller potatis.
TIPS!
Om du hittar krossade tomater med chilismak så kan du skippa chilifrukten.
Du kan göra det till en soppa genom att tillsätta mer vatten.