Caramel Shortbread
Till kakbottnen:
175 g vetemjöl
115 g osaltat smör
50 g strösocker
Till toppingen:
50 g osaltat smör
400 g söt kondenserad mjölk
100 g choklad
Börja med kakbottnen. Blanda mjöl och smör noggrant. Tillsätt sedan sockret och blanda tills det blir en deg. Platta ut degen i en 18 x 28 cm stor form. Sätt in i ugnen i 180oC i 25-30 min tills den är gyllenbrun.
Under tiden kan du börja med toppingen. Smält försiktigt smöret, sockret och den kondenserade mjölken i en kastrull till sockret löser sig. Koka upp i 5 min under omrörning tills smeten är tjock och fudge-färgad. Bre ut smeten över kakbottnen och vänta tills det stelnat lite. Smält chokladen och bre över kakan. När chokladen har stelnat, skär kakan i fyrkanter, ungefär 5 x 5 cm stora.
Tips
Använd olika sorters choklad!
I love shortbread!!
But i just don't understand you Swedish people; why do you use that wierd "gram" for everything?!
Very confusing, but thanks for a great blogg, girls!
Kind regards
C.C