Caramel Shortbread

Till kakbottnen:

175 g vetemjöl

115 g osaltat smör

50 g strösocker

 

Till toppingen:

50 g osaltat smör

400 g söt kondenserad mjölk

100 g choklad

 

Börja med kakbottnen. Blanda mjöl och smör noggrant. Tillsätt sedan sockret och blanda tills det blir en deg. Platta ut degen i en 18 x 28 cm stor form. Sätt in i ugnen i 180oC i 25-30 min tills den är gyllenbrun.

Under tiden kan du börja med toppingen. Smält försiktigt smöret, sockret och den kondenserade mjölken i en kastrull till sockret löser sig. Koka upp i 5 min under omrörning tills smeten är tjock och fudge-färgad. Bre ut smeten över kakbottnen och vänta tills det stelnat lite. Smält chokladen och bre över kakan. När chokladen har stelnat, skär kakan i fyrkanter, ungefär 5 x 5 cm stora. 

 

Tips

Använd olika sorters choklad! 


Kommentarer
Postat av: Charlie Cox

I love shortbread!!

But i just don't understand you Swedish people; why do you use that wierd "gram" for everything?!

Very confusing, but thanks for a great blogg, girls!

Kind regards

C.C

2009-02-12 @ 15:33:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0