Cornish pasties, 8 st

Degen:
300g smör, margarin eller ister
7 dl vetemjöl
2tsk salt
6 msk vatten ev 2krm ättiksprit
ägg eller vatten till pensling

Fyllning:
4hg nötkött i små tärningar
2hg potatis i små tärningar
1 finhackad gul lök
2hg tärnad kålrot
1 tärnad morot
salt o peppar

Gör så här:
Arbeta in fettet i mjölet o saltet, tillsätt vattnet.
Knåda degen smidig o låt den sedan vila svalt i 30min.

Skär fyllningen i tärningar.

Kavla ut degen och gör 8 rundlar ca 20cm i diameter.
Använd gärna en tallrik som mall att skära runt.
Lägg på fyllning, rå.
Fukta kanterna med vatten och vik ihop till en halvcirkel.
Nyp ihop o forma/vecka kanterna.
Pensla med ägg eller vatten.

Gör några hål eller skåror, så ångan kan pysa ut.
Grädda i ugnen först 250 grader 20 min, sedan 150 grader i 40 min.
Lika goda varma eller kalla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0