Cornish pasties, 8 st
Degen:
300g smör, margarin eller ister
7 dl vetemjöl
2tsk salt
6 msk vatten ev 2krm ättiksprit
ägg eller vatten till pensling
Fyllning:
4hg nötkött i små tärningar
2hg potatis i små tärningar
1 finhackad gul lök
2hg tärnad kålrot
1 tärnad morot
salt o peppar
Gör så här:
Arbeta in fettet i mjölet o saltet, tillsätt vattnet.
Knåda degen smidig o låt den sedan vila svalt i 30min.
Skär fyllningen i tärningar.
Kavla ut degen och gör 8 rundlar ca 20cm i diameter.
Använd gärna en tallrik som mall att skära runt.
Lägg på fyllning, rå.
Fukta kanterna med vatten och vik ihop till en halvcirkel.
Nyp ihop o forma/vecka kanterna.
Pensla med ägg eller vatten.
Grädda i ugnen först 250 grader 20 min, sedan 150 grader i 40 min.
Lika goda varma eller kalla.

Kommentarer
Trackback