Crumpets, ca 6 personer.

3 dl 40-gradigt vatten

3 dl mjölk

½ paket torrjäst

½ task salt

7 dl vetemjöl

4 runda kakformar

Rapsolja eller smör till stekning

 

Blanda samman det ljumma vattnet och mjölken. Blanda jäst, salt och vetemjöl. Sikta ner mjölblandningen i vätskan och rör om. Låt jäsa i en timme. Rör om smeten så att bubblorna går ur. Hetta upp en stekpanna eller plättlagg på medelstark värma och placera 4 smorda kakformar i stekpannan. Häll i lite smet (ungefär 1 cm) och stek ungefär åtta minuter eller till degen nästan stelnat på ovansidan och bildat bubblor. Skaka loss den ur formen och vänd den. Stek ytterligare 3 minuter på andra sidan och servera med smör. Marmelad eller ost är också gott till.

 

Tips: man kan göra egna kakformar genom att dela konservburkar


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0