Cream Tea

 Scones, ca 8 st

 250 g vetemjöl

En nypa salt

25 g socker

2 teskedar bakpulver

50 g smör

1 ½ dl mjölk

ev. russin eller torkad frukt

 

1. Sätt på ugnen på 220º

2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke

3. Finfördela smöret i mjölblandningen och tillsätt sockret

4. Blanda långsamt i mjölken. Om degen blir för kladdig, tillsätt lite mer mjöl

5. Häll eventuellt i russinen eller den torkade frukten och bland väl.

6. Knåda degen lite och gör ca 1,5 cm höga och ca 5 cm i diameter stora rundlar och lägg dem på en smörjd plåt eller en plåt med bakplåtspapper

7. Sätt in sconesen i ugnen i 10-15 min, till se har svällt och fått lite färg

8. Servera varma med clotted cream och sylt eller smör och sylt.

 

Tips:

Sconesen håller sig tyvärr inte fräscha så länge, men det går jättebra att frysa in dem!

 

Clotted Cream, ca. 1 dl.

Det är som smör som man har på sconesen. Det finns att köpa på The English Shop på Medborgarplatsen. Som engelsmännen brukar säga "naughty but nice"

 

5 dl vispgrädde

 

Fyll en kastrull till hälften med vatten och låt det sjuda försiktigt.

Häll grädden i en värmetålig skål och sätt ner den i vattnet, vattenbad.

Låt stå i ca 1½-2 tim. Rör inte i grädden, den får heller absolut inte koka. Den är klar när den har blivit tjockare. Ställ in i kylen i 10-12 tim.

Ta enbart av ”kakan” som bildats överst på grädden och vispa den smidig.

 

Tips:

Kan förvaras i kylskåp i tät burk upp till 4 dagar.

 


 

 


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0