Fish and Chips, 4 port.

Ingredienser:

400 g färsk torskfilé

1 dl vetemjöl

 

Frityrsmet:

2 ägg

2 msk vetemjöl

1 msk mjölk

2 msk finhackad gräslök

2 krm salt

Några varv på pepparkvarnen

 

Pommes frites:

4 stora potatisar, bakpotatisar

 

Gör såhär:

Blanda frityrsmeten. Torka av torskfiléerna på hushållspapper och dela dem om de är stora. Vänd dem i vetemjölet. Doppa dem i smeten en i taget. Fritera dem gyllene några minuter i olja vid ca 170 grader.

 

Chips:
Skala och skär potatisen i jämna, ganska långa strimlor ca ½ centimeter tjocka. Torka dem torra i handduk. Förfritera några minuter i olja på 160-170 grader. Hetta upp snabbt i 190-gradig olja så att strimlorna får färg strax före serveringen. Salta när de är nygjorda, heta och spröda.

Kommentarer
Postat av: G to the N

bra commitment me dagstidning..

2009-02-13 @ 20:11:07
Postat av: hungrigtjej

Maffigt!

2009-02-16 @ 16:56:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0