Fish and Chips, 4 port.
Ingredienser:
400 g färsk torskfilé
1 dl vetemjöl
Frityrsmet:
2 ägg
2 msk vetemjöl
1 msk mjölk
2 msk finhackad gräslök
2 krm salt
Några varv på pepparkvarnen
Pommes frites:
4 stora potatisar, bakpotatisar
Gör såhär:
Blanda frityrsmeten. Torka av torskfiléerna på hushållspapper och dela dem om de är stora. Vänd dem i vetemjölet. Doppa dem i smeten en i taget. Fritera dem gyllene några minuter i olja vid ca 170 grader.
Chips:
Skala och skär potatisen i jämna, ganska långa strimlor ca ½ centimeter tjocka. Torka dem torra i handduk. Förfritera några minuter i olja på 160-170 grader. Hetta upp snabbt i 190-gradig olja så att strimlorna får färg strax före serveringen. Salta när de är nygjorda, heta och spröda.

Kommentarer
Postat av: G to the N
bra commitment me dagstidning..
Postat av: hungrigtjej
Maffigt!
Trackback