Gnocchi med bacon och tomat, 4 port
0,5 kg potatis, kokt pressad
3-4 msk riven parmesan
1 äggula
3,5 dl Osötat basmjöl eller Ljust basmjöl
salt och peppar
1 pkt bacon
4 msk olivolja
12 cocktailtomater
1 vitlöksklyfta, krossad
0,5 dl parmesan grovriven
Börja med att göra gnicchin. Koka och pressa potatisen. Blanda i parmesanosten, äggulan och basmjölet. Knåda degens tills den blir smidig. Rulla degen till en fingertjock rulle och skär den i ca 2 cm långa bitar. Koka gnocchin i lättsaltat vatten tills de flyter upp till ytan, ca 2 min.
Ta upp gnocchin och låt den rinna av.
Skär baconet i strimlor och stek det knaprigt. Skär cocktailtomaterna i klyftor och stek de tillsammans med vitlöksklyftan och någon god krydda, t.ex. oregano eller salvia, i olivolja. Stek gnocchin i olivolja tills det fått fin färg. Servera gnocchi, bacon, grovriven parmesan och tomater.
Tips:
Gör grundreceptet på gnocchi men byt ut tillbehören till t.ex. tomatsås och goda grönsaker.
torrt ?