Gnocchi med bacon och tomat, 4 port

Till gnocchin

0,5 kg potatis, kokt pressad
3-4 msk riven parmesan
1 äggula
3,5 dl Osötat basmjöl eller Ljust basmjöl
salt och peppar

 

1 pkt bacon
4 msk olivolja
12 cocktailtomater
1 vitlöksklyfta, krossad
0,5 dl parmesan grovriven

 

Börja med att göra gnicchin. Koka och pressa potatisen. Blanda i parmesanosten, äggulan och basmjölet. Knåda degens tills den blir smidig. Rulla degen till en fingertjock rulle och skär den i ca 2 cm långa bitar. Koka gnocchin i lättsaltat vatten tills de flyter upp till ytan, ca 2 min.

Ta upp gnocchin och låt den rinna av.

Skär baconet i strimlor och stek det knaprigt. Skär cocktailtomaterna i klyftor och stek de tillsammans med vitlöksklyftan och någon god krydda, t.ex. oregano eller salvia, i olivolja. Stek gnocchin i olivolja tills det fått fin färg. Servera gnocchi, bacon, grovriven parmesan och tomater.

 

Tips:

Gör grundreceptet på gnocchi men byt ut tillbehören till t.ex. tomatsås och goda grönsaker.


Kommentarer
Postat av: anonym

torrt ?

2009-02-13 @ 20:14:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0