Kanelbullar

100 g margarin eller smör

5 dl mjölk

50 g jäst

½ tsk salt

1-1½ dl socker

2 tsk malen kardemumma

ca 1,3 liter vetemjöl


Fyllning:

margarin eller smör

socker

malen kanel


Pensling:

1 ägg


Garnerin:

pärlsocker


smält matfettet och häll ner mjölken. Låt blandningen bli +37º. Lös upp jästen i lite av degspadet. Häll sedan ner resten av degspadet, sockret, saltet och kardemumman. Arbeta i så mycket mjöl att degen går lätt att hantera, så den släpper från bunkens kanter. Strö över lite mjöl och låt jäsa i 30-40 min. Knåda degen smidig och dela den mitt itu. Kavla ut till 2 rektangulära plattor. Bred på smör, strö sedan över socker och till sist kanel. Rulla ihop och skär längderna i ca 2 cm tjocka bitar. Lägg i pappersformar på en plåt med snittytan uppåt. Jäs under bakduk ca 30 min. Pensla med ägg och strö över pärlsockret.

Grädda mitt i ugnen i 250ºC i 8-10 min eller tills de blivit gyllenbruna.


Tips

Byt ut kanelen till vaniljsocker så blir det vaniljbullar.

Byt ut pärlsockret till hackade nötter.


Kommentarer
Postat av: Danthaman

These girls make the best Kanelbullar. good work keep it up.

2009-02-12 @ 23:51:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0