Kanelbullar
100 g margarin eller smör
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1-1½ dl socker
2 tsk malen kardemumma
ca 1,3 liter vetemjöl
Fyllning:
margarin eller smör
socker
malen kanel
Pensling:
1 ägg
Garnerin:
pärlsocker
smält matfettet och häll ner mjölken. Låt blandningen bli +37º. Lös upp jästen i lite av degspadet. Häll sedan ner resten av degspadet, sockret, saltet och kardemumman. Arbeta i så mycket mjöl att degen går lätt att hantera, så den släpper från bunkens kanter. Strö över lite mjöl och låt jäsa i 30-40 min. Knåda degen smidig och dela den mitt itu. Kavla ut till 2 rektangulära plattor. Bred på smör, strö sedan över socker och till sist kanel. Rulla ihop och skär längderna i ca 2 cm tjocka bitar. Lägg i pappersformar på en plåt med snittytan uppåt. Jäs under bakduk ca 30 min. Pensla med ägg och strö över pärlsockret.
Grädda mitt i ugnen i 250ºC i 8-10 min eller tills de blivit gyllenbruna.
Tips
Byt ut kanelen till vaniljsocker så blir det vaniljbullar.
Byt ut pärlsockret till hackade nötter.
These girls make the best Kanelbullar. good work keep it up.