Köttfärsbiffar med fetaost och soltorkade tomater med Ratatouille, 4 port.

Köttfärsbiffar

500 gr nötfärs
1/2 dl skorpmjöl (vanligt eller glutenfritt)
1,5 dl vatten
1 gul lök

1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
1 krm kanel
1 krm socker
100 gr fetaost (eller mer om man gillar det)
100 gr soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta (eller mer om man gillar vitlök)

Låt skorpmjölet svälla i vattnet. Fräs löken och häll ner den i röran. Tillsätt kryddor och ägget. Rör samman med nötfärsen. Smula eller tärna fetaosten. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Blanda i köttfärssmeten.
Forma till små biffar och stek på medelvarm stekpanna tills de är genomstekta.

Servera med t ex ratatouille och ris.

 

Ratatouille

  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 brk krossad tomat
  • 2 gula lökar
  • 1 aubergine
  • 1 zuchini
  • 3 msk olja
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • Salt, vitpeppar och tabasco

        Tillagning

  1. Skölj alla grönsakerna, skär i bitar. Hetta upp olja i en gryta och låt grönsakerna puttra utan att få färg.
  2. Krydda och låt koka i 10 minuter under lock. Ta bort locket och låt koka ytterligare 10 minuter

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0