Köttfärsbiffar med fetaost och soltorkade tomater med Ratatouille, 4 port.
Köttfärsbiffar
Tillagning
500 gr nötfärs
1/2 dl skorpmjöl (vanligt eller glutenfritt)
1,5 dl vatten
1 gul lök
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
1 krm kanel
1 krm socker
100 gr fetaost (eller mer om man gillar det)
100 gr soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta (eller mer om man gillar vitlök)
Låt skorpmjölet svälla i vattnet. Fräs löken och häll ner den i röran. Tillsätt kryddor och ägget. Rör samman med nötfärsen. Smula eller tärna fetaosten. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Blanda i köttfärssmeten.
Forma till små biffar och stek på medelvarm stekpanna tills de är genomstekta.
Servera med t ex ratatouille och ris.
Ratatouille
- 1 röd paprika
- 1 grön paprika
- 2 brk krossad tomat
- 2 gula lökar
- 1 aubergine
- 1 zuchini
- 3 msk olja
- 3 krossade vitlöksklyftor
- 2 lagerblad
- Salt, vitpeppar och tabasco
Tillagning
- Skölj alla grönsakerna, skär i bitar. Hetta upp olja i en gryta och låt grönsakerna puttra utan att få färg.
- Krydda och låt koka i 10 minuter under lock. Ta bort locket och låt koka ytterligare 10 minuter

Kommentarer
Trackback