Lingongryta, 4 port.
500 g färsk skinka, bog eller kyckling.
Smör
1 msk vetemjöl
1 köttbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
½ dl lingonsylt
Skär köttet i tunna strimlor. Vispa ihop grädde, mjöl buljongtärning, soja och lingonsylt i en gryta. Låt koka upp under omvispning. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i grytan. Låt köttet koka i såsen ca 20 min. Strö ev. över persilja.
Servera med ris eller potatis och en klick lingonsylt.
Tips.
Är du glutenallergiker, byt ut vetemjölet mot maizena. Men häll i maizenan efter köttet har kokat med såsen.
Riktigt användbar blogg, flickor!
Jag har personligen bara använt mig av skinka när jag tillagat Lingongryta med liknande recept. Skulle ni rekommendera att testa kycklingen också?
M.v.h
Elisabeth
Hej Elsebeth!
Ja vi skulle starkt rekommendera kycklingen också! Det ger en lite mildare smak och det är alltid roligt med lite variation :)