Lingonkaka med havresmulor, ca 20 st.
4,5 dl glutenfri mix
¾ dl socker
2 tsk bakpulver
drygt 100 g mjölkfritt smör
1 ägg
.
2,5 dl lingonsylt
.
50 g mjölkfritt smör
1,5 dl ren havre
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
Sätt på ugnen på 200oC. Blanda mjölmix, socker, och bakpulver i en bunke. Finfördela matfettet i blandningen och tillsätt ägget. Arbeta ihop degen. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och tryck eller kavla ut degen. Den ska vara ganska tunn, men inte som en pizza. Bred på sylten. Smält matfettet. Blanda i havregryn, socker och vaniljsocker. Fördela blandningen över sylten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Låt kakan svalna och skär den i rutor.
Kan serveras t.ex. med glass eller vaniljvisp eller bara som den är.
Tips
Byt ut sylten mot någon annan sylt!
Det där är så sjukt gott!
Mat är min fetisch
wohooo jag tror jag har hittat mitt framtida favoritrecept!! gooo kokbokenforalla :)