Lingonkaka med havresmulor, ca 20 st.

4,5 dl glutenfri mix

¾ dl socker

2 tsk bakpulver

drygt 100 g mjölkfritt smör

1 ägg

.
2,5 dl lingonsylt

.
50 g mjölkfritt smör

1,5 dl ren havre

½ dl socker

1 tsk vaniljsocker

Sätt på ugnen på 200oC. Blanda mjölmix, socker, och bakpulver i en bunke. Finfördela matfettet i blandningen och tillsätt ägget. Arbeta ihop degen. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och tryck eller kavla ut degen. Den ska vara ganska tunn, men inte som en pizza. Bred på sylten. Smält matfettet. Blanda i havregryn, socker och vaniljsocker. Fördela blandningen över sylten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Låt kakan svalna och skär den i rutor. 

Kan serveras t.ex. med glass eller vaniljvisp eller bara som den är.

Tips
Byt ut sylten mot någon annan sylt!



Kommentarer
Postat av: Anonym

Det där är så sjukt gott!

2009-02-19 @ 21:02:09
Postat av: Ruwben

Mat är min fetisch

2009-02-23 @ 16:19:52
Postat av: Söphie

wohooo jag tror jag har hittat mitt framtida favoritrecept!! gooo kokbokenforalla :)

2009-03-02 @ 19:05:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0