Minestronesoppa, ca 6 port.

olivolja

2 st vitlöksklyftor

1 st liten palsternacka

1 dl strimlad basilika

1 st gul lök

2 st morötter

1 st purjolök

1,2 l vatten

1 grönsaksbuljongtärning

3 msk tomatpuré

200 g glutenfri pasta

1 burk tomatsås, ca 400 g

salt och peppar

 

Gör såhär:

Skölj, skala och finhacka grönsakerna och fräs i olivolja i en kastrull.

Häll i tomatsåsen, tomatpurén, buljongtärningen och vattnet i kastrullen. Rör om då och då och låt puttra i ca 10 min.

Koka upp pastan enligt anvisningen på förpackningen och blanda sedan ner i soppan. Smaka av med salt och peppar.

Strö gärna över hackad persilja och servera med bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0