Mockarutor

2 ägg

3 dl socker

1 ½ dl laktosfri mjölk

4 ½ dl glutenfri mjölmix

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 msk kakao

150 gram smält laktosfritt smör


Glasyr

200 gram florsocker

4 msk smält laktosfritt smör

2 tsk vaniljsocker

4 msk starkt kaffe

2 msk kakao


Garnering

Kokosflingor


Gör såhär

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölken. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör ner det i smeten. Blanda till sist i smält, avsvalnat matfett. Bred ut smeten i en väl smord långpanna. Grädda i ugn, 225º, ca 15 min.


Blanda samman ingredienserna till glasyren och bred den över den kalla kakan. Strö på rikligt med kokos och skär kakan i rutor.


Tips

Tyvärr har glutenfria saker en tendens att falla isär lätt, gör därför mindre bitar så håller de ihop bättre.

Är man allergisk mot ägg kan de bytas ut mot No Egg

Kokosflingorna kan bytas ut mot strössel, pärlsocker, hackade nötter osv.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0