Paj med spenat, ost & oliver

Ingredienser:

 

125 g färsk bladspenat

1 msk smör

6 st schalottenlökar

375 g ricottaost

 0.75 dl parmesanost

3 msk färsk persilja

3 msk färsk mynta

1,25 dl svarta urkärnade oliver

3 ägg

8 plattor filodeg

Olivolja

 

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg spenaten i en stekpanna på medelstark värme och rör om tills de mjuknat. Ta upp och låt rinna av. Hacka schalottenlökarna grovt. Lägg smör i stekpannan och tillsätt schalottenlökarna och fräs i 2 minuter. Finhacka persiljan och myntad. Blanda bladgrönsaker, ricotta, parmesan, persilja, mynta, oliver och lätt uppvispade ägg i en bunke. Pensla filodegsplattorna med lite olivolja och lägg dem i en stor pajform så att plattorna överlappar varandra och hänger ut över kanterna. Fördela fyllningen på filodegsplattorna, vik in och knip ihop den del av plattorna som hänger utanför så att det blir en kant. Grädda i ca 175 grader i cirka 35 minuter.


Kommentarer
Postat av: Den hemlige kocken

vilken fin!!!!

2009-02-15 @ 14:27:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0