Pasta med mangold och gorgonzola, ca. 3 port
Ingredienser:
Ca 150 g tagliatelle eller spaghetti
1 vitlöksklyfta
1 knipplök
150 g mangold
½ dl vatten
1 krm muskot
1 krm timjan
50 g gorgonzola
Salt och peppar
2 msk hackade valnötskärnor
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Hacka vitlöken och skär löken i tunna klyftor. Fräs upp löken i lite olja i stekpanna utan att det får färg. Vänd ner mangolden, skuren i bitar, samt muskot och timjan. Tillsätt vatten och låt det bli varmt. Lägg i bitar av gorgonzolaost och låt den smälta ner i mangoldröran. Vrid några varv peppar över och smaka av med salt. Blanda den kokta avrunna pastan med mangold- och ostblandningen. Lägg upp pastan, gärna på varma tallrikar och strö över grovt hackade valnötter.
Tips: Om man inte vill ha mangold går det lika bra med till exempel spenat.