Pasta med mangold och gorgonzola, ca. 3 port

 

Ingredienser:

Ca 150 g tagliatelle eller spaghetti

1 vitlöksklyfta

1 knipplök

150 g mangold

½ dl vatten

1 krm muskot

1 krm timjan

50 g gorgonzola

Salt och peppar

2 msk hackade valnötskärnor

 

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Hacka vitlöken och skär löken i tunna klyftor. Fräs upp löken i lite olja i stekpanna utan att det får färg. Vänd ner mangolden, skuren i bitar, samt muskot och timjan. Tillsätt vatten och låt det bli varmt. Lägg i bitar av gorgonzolaost och låt den smälta ner i mangoldröran. Vrid några varv peppar över och smaka av med salt. Blanda den kokta avrunna pastan med mangold- och ostblandningen. Lägg upp pastan, gärna på varma tallrikar och strö över grovt hackade valnötter.

 

Tips: Om man inte vill ha mangold går det lika bra med till exempel spenat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0