Roast Dinner, 4 port
1 stekpåse
1 kg nötkött
1-2 vitlöksklyftor
några nypor timjan
salt och peppar6 medelstora potatisar
4 morötter
4 medelstora palsternackor
2 msk olja
2 msk honung
salt och peppar
300 g broccoli
Gravy
1 msk smör
1 msk vetemjöl
0,5 l oxbuljong
sky från stek
nypa timjan
salt och pepparSätt på ugnen på 180oC. Hacka vitlöken. Skär små hål i steken och tryck ner vitlöken. Krydda köttet och lägg ner de i stekpåsen och håll på oljan och sätt in den i ugnen i ca 1 timme. Skala och skär rotfrukterna. Lägg dem på en plåt och ringla över honung och olja. Sätt in plåten i ugnen tills rotfrukterna har blivit mjuka. Koka broccolin och använd kokvattnet till att göra gravy. I kastrullen med broccolivattnet ska också ingredienserna för gravy tillsättas och koka upp tills såsen har tjocknat lite.
Tips
Servera gärna med Yorkshirepudding. Vilket du hittar receptet till i Toad in the hole. Men ta brort korvarna och istället för en stor form, använd en muffinplåt och gör puddingarna mindre.

Kommentarer
Postat av: Johan
Kanon!
Trackback