Roast Dinner, 4 port

1 stekpåse

1 kg nötkött

1-2 vitlöksklyftor

några nypor timjan

salt och peppar

6 medelstora potatisar

4 morötter

4 medelstora palsternackor

2 msk olja

2 msk honung

salt och peppar 


300 g broccoli

Gravy

1 msk smör

1 msk vetemjöl

0,5 l oxbuljong

sky från stek

nypa timjan

salt och peppar

Sätt på ugnen på 180oC. Hacka vitlöken. Skär små hål i steken och tryck ner vitlöken. Krydda köttet och lägg ner de i stekpåsen och håll på oljan och sätt in den i ugnen i ca 1 timme. Skala och skär rotfrukterna. Lägg dem på en plåt och ringla över honung och olja. Sätt in plåten i ugnen tills rotfrukterna har blivit mjuka. Koka broccolin och använd kokvattnet till att göra gravy. I kastrullen med broccolivattnet ska också ingredienserna för gravy tillsättas och koka upp tills såsen har tjocknat lite.


Tips

Servera gärna med Yorkshirepudding. Vilket du hittar receptet till i Toad in the hole. Men ta brort korvarna och istället för en stor form, använd en muffinplåt och gör puddingarna mindre.

Kommentarer
Postat av: Johan

Kanon!

2009-02-20 @ 08:54:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0