Shepherd’s pie, 4 port

450 g lammfärs

2 msk worchestersås

1 msk olja

ett par droppar tabasko

1 ägg

 

1 msk olivolja till formen

 

Potatismoset:

1 kg potatis

2 dl matlagringsgrädde

1 äggula

50 g smör

2 dl finstrimlad purjolök

200 g riven cheddarost

 

Börja med potatismoset: skala och skiva potatisen. Koka i lättsaltat vatten tills de mjuknat. Häll av vattnet o låt potatisen svalna. Mosa eller pressa potatisen. Vispa ner äggulan, grädden, smöret, purjolöken och hälften av osten. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan och sätt på ugnen på 225ºC.

 

Blanda samtliga ingredienser till färsen. Krydda med salt och peppar. Smörj en form med oljan. Häll sedan i färsen och platta ut den jämnt så den täcker formen. Baka färsen i ugnen i ca 15 min. Ta ut formen och täck färsen med moset och strö över resten av osten. Sätt in i ugnen i ytterligare 20-25 min, tills den fått en fin gyllenbrun färg.

 

Tips:

Man kan tillsätta fler ingredienser, t.ex. spenat och tomat för att göra den fylligare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0