Smörgåstårta med lax och räkor


Ingredienser:

9 landgångsbröd

 

Fyllning:

3 hårdkokta ägg

1 burk räkor i lake (360 g)

1 burk kräftstjärtar i lake (360 g)

1 dl majonnäs

1 dl crème fraiche

50 g löjrom eller röd stenbitsrom

1 dl hackad dill

1 msk saft av pressad citron

½ tsk salt

1 krm vitpeppar

 

Att spritsa:

2 dl grekisk yoghurt

½ dl majonnäs

 

Garnering:

200 g rökt lax

1 burk räkor i lake (360 g)

50 g löjrom eller stenbitsrom

1 citron

5 cm färsk gurka

Dillkvistar

 

Lägg bröden tre och tre. Skär bort kanterna på brödet. Gör tre rundlar med hjälp av en form, tallrik eller skär efter mall, ca 22 cm i diameter. Häll av räkor och kräftstjärtar och blanda alla ingredienser till fyllningen i en bunke. Bred ut hälften av fyllningen på första lagret bröd. Lägg på ett nytt lager bröd och därefter resterande fyllning. Täck med ett lager bröd. Blanda yoghurt och majonnäs samt bred ett tunt lager av krämen över och runt hela tårtan.

 

Förslag till garnering är rom i mitten, räkor i ring runt sedan en ring av snurrade skivor lax. Mot kanten kan man förslagsvis ha halverade citronskivor samt dillkvistar.

 

Tips: Försök garnera så att varje bit får en del garnering när tårtan skärs upp i bitar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0