Smulpaj
Pajdeg:
3 ½ dl ren havre
3 msk socker
2 msk vaniljsocker
75 g laktosfritt smör
3 msk glutenfri mjölmix
½ msk sirap
Fyllning:
400 g bär el. 300 g bär + 1 frukt el. 3 frukter t.ex.
ev potatismjöl (till rinniga frukter/bär)
ev. socker (till ex. sura hallon)
ev. kanel (till äpplen)
Blanda alla ingredienser till pajdegen i en skål och arbeta den till en deg med händerna. Lägg fyllningen i en form och smula över pajdegen. Sätt in i ugnen, 200-225oC i ca 15-25 min, eller tills pajen blivit lite gyllenbrun.
Tips:
- ta vilka frukter som helst! Mixa efter egen smak eller det du har hemma.
- sätt in pajen i ugnen innan du börjar äta din måltid så är den klar när du ätit upp.
- gott med en klick glass eller vaniljvisp till
Kommentarer
Trackback