Smulpaj

Pajdeg:

3 ½ dl ren havre

3 msk socker

2 msk vaniljsocker

75 g laktosfritt smör

3 msk glutenfri mjölmix

½ msk sirap

 

Fyllning:

400 g bär el. 300 g bär + 1 frukt el. 3 frukter t.ex.

ev potatismjöl (till rinniga frukter/bär)

ev. socker (till ex. sura hallon)

ev. kanel (till äpplen)

 

Blanda alla ingredienser till pajdegen i en skål och arbeta den till en deg med händerna. Lägg fyllningen i en form och smula över pajdegen. Sätt in i ugnen, 200-225oC i ca 15-25 min, eller tills pajen blivit lite gyllenbrun.

 

Tips:

- ta vilka frukter som helst! Mixa efter egen smak eller det du har hemma.

- sätt in pajen i ugnen innan du börjar äta din måltid så är den klar när du ätit upp.

- gott med en klick glass eller vaniljvisp till


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0