Strömmingsflundror med potatismos, ca 4 personer
Ingredienser strömmingsflundror:
600 g strömmingsfilé
1 tsk salt
½ dl klippt persilja, dill, gräslök eller kaviar
Panering:
1 tsk salt
½ dl ströbröd
½ dl vetemjöl eller grahamsmjöl eller grovt rågbröd
Ingredienser potatismos:
Ca 16 mellanstora potatisar
2 tsk riven muskotnöt
½-1 dl riven parmesanost
Salt och peppar
Skala potatisarna och koka dem i ca 20 minuter. Mosa sedan potatisarna till mos och riv osten. Blanda sedan i osten, muskotnöten, salt och peppar i moset. Låt det stå på plattan på svag värme medan du gör strömmingsflundrorna. Lägg ut strömmingarna med köttsidan upp och salta lite. Bred ut fyllningen på halva antalet. Lägg sedan ihop strömmingarna två och två så att varje flundra får fyllning i sig. Doppa sedan varje flundra i paneringen på båda sidor. Bryn margarin eller smör i pannan och stek fisken på måttlig värme så paneringen inte bränns. Stek ungefär 2-3 minuter på vardera sida.