Strömmingsflundror med potatismos, ca 4 personer

Ingredienser strömmingsflundror:

600 g strömmingsfilé

1 tsk salt

½ dl klippt persilja, dill, gräslök eller kaviar

 

Panering:

1 tsk salt

½ dl ströbröd

½ dl vetemjöl eller grahamsmjöl eller grovt rågbröd

 

Ingredienser potatismos:

Ca 16 mellanstora potatisar

2 tsk riven muskotnöt

½-1 dl riven parmesanost

Salt och peppar

 

Skala potatisarna och koka dem i ca 20 minuter. Mosa sedan potatisarna till mos och riv osten. Blanda sedan i osten, muskotnöten, salt och peppar i moset. Låt det stå på plattan på svag värme medan du gör strömmingsflundrorna. Lägg ut strömmingarna med köttsidan upp och salta lite. Bred ut fyllningen på halva antalet. Lägg sedan ihop strömmingarna två och två så att varje flundra får fyllning i sig. Doppa sedan varje flundra i paneringen på båda sidor. Bryn margarin eller smör i pannan och stek fisken på måttlig värme så paneringen inte bränns. Stek ungefär 2-3 minuter på vardera sida.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0