Toad in the Hole, 4 port.

8 små eller 4 lite större korvar

110 g vetemjöl

3 dl mjölk

2 små ägg

1 tsk salt

ca 4 msk olja

 

Häll mjölet och saltet i en skål, och gör sedan ett hål i mjölet och knäck i äggen. Blanda ner hälften av mjölken med en träslev, vispa tills smeten är klumpfri och häll sedan i resten av mjölken. Vispa tills smeten fått en fin konsistens med ytan täckt av små bubblor. Låt smeten vila i 15-30 min. Vispa sedan igen.

Sätt på ugnen på 230oC. Stek korvarna lite lätt. Smörj en form med ca 4 msk olja. Sätt in den oljade formen i ugnen tills den börjar ryka, häll då i smeten och lägg i korvbitarna. Sätt in formen i ugnen igen i 5-10 min. Sänk därefter värmen till 200oC och låt formen stå inne i ytterligare 20-30 min eller tills ytan har blivit gyllenbrun.

Servera genast då luften snabbt pyser ut. 


Kommentarer
Postat av: Sanna

Härlig blogg :)

Spana gärna in min och lämna en kommentar om vilken bild du gillar bäst som jag lagt upp :)

2009-02-12 @ 15:07:29
URL: http://saniiee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0