Vegetarisk lasagne, 4 port.
Ingredienser:
1 burk krossade tomater
2,5 dl matlagningsgrädde
1 guld lök
0.5 kg keso naturell
Salt, peppar
2-3 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl riven ost
Spenat
1 zucchini
Gör så här:
Sätt på ugnen på 225 grader. Blanda tomat,
matlagningsgrädde, gul lök, 1-2 vitlöksklyftor,
buljong och kryddor och koka upp till en sås i
en kastrull. Värm spenaten, ca 10 frysta kuber,
på svag värme i en stekpanna med olja och
1 vitlök. Skär zucchinin i skivor, ca ½ cm tjocka.
Häll upp lite sås i en stor form och lägg sedan ett
lager lasagneplattor ovanpå. Varva sedan med keso,
såsen, spenat och zucchini. Lägg ungefär två till tre
lager med plattor där emellan. Strö den rivna osten
på toppen. Gräddas i 225 grader i ca 20 minuter.
Jättegott. Vill man inte ha det vegetariskt kan man byta ut keso mot köttfärs!