Vegetarisk lasagne, 4 port.

Ingredienser:

1 burk krossade tomater

2,5 dl matlagningsgrädde

1 guld lök

0.5 kg keso naturell

Salt, peppar

2-3 vitlöksklyftor

1 grönsaksbuljongtärning

2 dl riven ost

Spenat

1 zucchini

 

Gör så här:

Sätt på ugnen på 225 grader. Blanda tomat,

matlagningsgrädde, gul lök, 1-2 vitlöksklyftor,

buljong och kryddor och koka upp till en sås i

en kastrull. Värm spenaten, ca 10 frysta kuber,

på svag värme i en stekpanna med olja och

1 vitlök. Skär zucchinin i skivor, ca ½ cm tjocka.

Häll upp lite sås i en stor form och lägg sedan ett

lager lasagneplattor ovanpå. Varva sedan med keso,

såsen, spenat och zucchini. Lägg ungefär två till tre

lager med plattor där emellan. Strö den rivna osten

på toppen. Gräddas i 225 grader i ca 20 minuter.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jättegott. Vill man inte ha det vegetariskt kan man byta ut keso mot köttfärs!

2009-02-12 @ 16:53:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0